šeštadienis, rugsėjo 22, 2007

Paslėptą meną atrandant... :D

Heh, ir šiandien turėjau porą valandėlių pasivaikščioti po Vilniaus centrą. Tad nusprendžiau tęsti vakar pradėtas meno paieškas. Ir ką jūs manot? Šiandien sekėsi geriau :D

Pristatau 4 man labiausiai patikusius programos objektus:

1. Instaliacija "(Ne)išskalbtos Eilės"
Autorius: Vilnietis.



2. "Nykštukų piketas"
Autorius: Grupė „Iš reikalo“







Kaip tarė, taip ir padarė :D



3. "Šokis mieste"
Autorė: Loreta Juodkaitė





4. Be pavadinimo (gal nepriklauso šiai programai?)



Šiuo įvairių muzikos instrumentų aparatu galėjo skambinti visi norintys. Kadangi tokių buvo daug, tai visiem kartu skambinant gavosi visai nebloga muzika :)

Apibendrinant, renginys, kaip pirmą kartą, suorganizuotas gerai, tačiau man užkliuvo:

1. Nuorodų, plakatų, nurodomųjų lentelių stoka.
2. Gan painus žemėlapis (žiūrint vien į žemėlapį, miesto svečiams tikrai nebūtų lengva surasti tai, ką norima pamatyti).
3. Nemažai renginių vyko tik vieną pasirinktą dieną. Norėtųsi, kad atvažiavus į miestą bet kurią festivalio dieną būtų galimybė nueiti į bet kurį renginį.

Tikiuosi, kad kitais metais Menas Netikėtose Erdvėse bus organizuojamas dar profesionaliau, o 2009 m. pasirodys visu gražumu ir be priekaištų.

penktadienis, rugsėjo 21, 2007

Netikėto meno beieškant...

Nemaniau, kad šiandien visgi įsitrauksiu į šias paieškas, bet kai perskaičiau Ežiuko bloge gražų šio renginio aprašymą, pagalvojau, kad vis dėlto reikia "atkasti" kelias valandas laiko ir nuvažiuoti į miestą ir visa tai pamatyti :) Deja, paieškos buvo nelabai sėkmingos. Radau vos kelis žemėlapyje pažymėtus objektus. (Turbūt ne koks ieškotojas esu :) Vienas iš įdomesnių:



Čia yra toks "Kubas" Sereikiškių parke. Taip ir vadinasi, jei ką :)



O čia toks renginukas "Dizaineriai už ekologiją", kurį galima rasti netoli Gedimino 9. Nuotraukoje matote maišelių keitimo akciją. Čia kaip supratau - atneši jiems bent 20 polietileninių maišelių, o jie tau už tai duoda kažkokį firminį krepšį. Deja, maišelių su savimi neturėjau :D

Taip pat apžiūrėjau keletą fotografijų parodų ir dar kažkokį neaiškų meną "Decorare" ant Geležinio Vilko tilto spėjau pamatyti pro kamštyje stovinčio autobuso langą (ir čia diena be automobilio?) .

Kad ir kaip (man) bebūtų keista, daugiau to išreklamuoto "netikėto meno" neatradau. Gal pritrūko sėkmės, o gal "užspaudė" laikas.

Ir pabaigai, dar keli vaizdeliai iš šios dienos "photo walk'o" :



Šitie žmonės eidami kažką giedojo negirdėta kalba ir linksmai mojavo juos fotografuojantiems žmonėms. Deja, nesupratau nė vieno jų žodžio :D



Senieji...



...ir naujieji Vilniaus Bokštai.

pirmadienis, rugsėjo 17, 2007

Su pergale!

Ši diena ypatinga. Ši diena kitokia. Šiandien švenčia visa Lietuva. Sveikinimai Lietuvos rinktinei. Savo užduotį atlikote puikiai - 78:69 įveikėte Graikijos rinktinę. Bronza - mūsų. Kelialapis į Pekiną - taip pat mūsų. Keep up the good work :)