antradienis, balandžio 29, 2008

Mobiliojo traukimo galimybės

Sony Ericsson K750iImage via Wikipedia Praeitą savaitę atlikau nemažai modifikacijos darbų savo mobiliajam telefonui. Svarbiausias turbūt buvo firmwar'o pakeitimas iš k750 -> w800. Kitaip sakant, pačiam telefonui iš išorės nieko neatsitiko: kaip buvo SE k750i, taip ir liko. Tačiau iš vidaus jame viskas pasikeitė. Nuo šiol tai ne senas geras laginantis k750i, o greitai dirbantis, naujas ir švarus w800i walkman telefonas.
Beje, visiems, kurie turi tokį (<- žr.) telefoną ir vis dar dvejoja dėl firmwar'o keitimo, kaip kad dariau aš ilgiau nei pusę metų, drąsiai sakau: keiskit. Vien dėl nerealaus walkman muzikos grotuvo verta. Jau nekalbant apie kitus privalumus, kurių net nesugebėčiau aprašyti - reikia pačiam pajausti. Taip, gedimo atveju jūsų garantija negaliotų ir niekas nemokamai telefono netaisytų. Tačiau bet kuriuo atveju, panorėjus galima visą firmwar'ą atkeisti atgal į k750. Taip pat įsirašiau naujas akustikos tvarkykles (labai patenkintas, anksčiau buvęs vienas iš tyliausiai grojančių telefonų dabar pasiekia tokį stiprumą, kad net sunku beklausyti 1 metro atstumu) ir Kriomag 21.91 kameros tvarkykles (driver'ius). Pateikiu kelias savo nuotraukaus, darytas su nauja tvarkykle:













Naktinėms nuotraukoms, aišku, nėra ko lygintis prie dieninių, bet tiesiog norėjau, kad pamatytumėte, kiek mažai triukšmo palieka atnaujinta kamera naktiniame režime! Jūs tik pažiūrėkite į dangų, kuris iš tikrųjų yra mėlynai juodas, o ne įvairiausių spalvų (ir šiltųjų, ir šaltųjų pagal kelviną) mišrainė! Pabrėžiu, telefoninėje fotografijoje tai yra labai retai pasitaikantis reiškinys. Pagrindinis veiksnys, įtakojantis tokį nedidelį triukšmo kiekį, neabejotinai yra didelis ekspozicijos išlaikymas. Šiose nuotraukoje jis yra 1-2 sekundės. Dėl to, aišku, iškyla ir kita problema - rankų drebėjimas. Mat net ir ant kieto stabilaus pagrindo padėjus telefoną sunku jį išlaikyti nejudantį (kaip matote, net ir milimetrinis sujudėjimas jaučiasi) kelias sekundes.
Deja, nespėjau susipažinti su visais naujai atsiradusiais fotografavimo nustatymais (dėl įvairių telefono programinės ir techninės įrangos nesutapimų), tačiau dieninėse nuotraukose (ypač antroje) galite įžvelgti gana šviežią Kriomag'o naujovę - rankinį fokusavimą. Taip, šią funkciją tvarkyklė tikrai turi ir tai yra tiesiog nuostabu. Suprantu, plytelėse to gal ir neįžvelgsite, tad žemiau įdėjau kitų žmonių darytas nuotraukas:









Turbūt sunku patikėti, kad šios nuotraukos yra nutrauktos su telefonu. Bet vis dėlto, tai yra tiesa! Beje, šiai tvarkyklei visai nereikia turėti modifikuoto w800 telefono. Tinka ir paprastas SE k750i. Užtenka tik parsisiųsti Kriomag tvarkyklę iš čia bei susisiekti su manimi (jeigu nežinote, kaip instaliuoti) ir jūsų telefonas pavirs beveik normaliu, gana aukštos kokybės nuotraukas traukiančiu fotoaparatu. Dėl kitų sony ericsson telefonų suderinamumo nieko nežinau ir atsakomybės neprisiimu :), teks patiems pagūglinti.