šeštadienis, rugpjūčio 04, 2007

Vienu žingsniu toliau

Šiandien mano objektų sąraše atsidūrė Naujosios Fabijoniškės. Turėjau galimybę iš arčiau pamatyti naujus S. Nėries gatvės namus ir įvertinti aplinką. Kai pirmą kartą ten apsilankiau, pagalvojau kad ten niekada negyvenčiau. Bet šiandien supratau, kad tankiai užstatyti namai - tai dar ne viskas. Pamačiau, kad ten yra tikrai ramus, švarus, geroje vietoje esantis rajonas. Ten , sėdėdamas ant suoliuko už nedidelio pylimo, atsiskyriau nuo gatvės triukšmo ir aplinkinių žmonių, tuo pačiu metu gėrėjausi Fabijoniškių, Šeškinės, Pašilaičių ir netgi Justiniškių panorama. Apžvalgos aikštelė už kelių metrų nuo namų. Argi nenuostabu? :)
O čia įdėjau vieną savo pastebėjimą.



Kas ne taip? :)

penktadienis, rugpjūčio 03, 2007

Projektas "Vilnius keičia savo veidą"

Visą savaitę laukiau gero oro, ir pagaliau sulaukiau :) Tad po ilgų svarstymų nutariau pradėti video projekto Vilnius keičia savo veidą vaizdinės medžiagos rinkimą. Šiuo projektu noriu atkreipti dėmesį į nepateisinamai senas Google Earth palydovines Vilniaus nuotraukas.
Pagal Google įsipareigojimus, nuotraukos neturi būti senesnės nei 3 metų, tačiau Vilniaus nuotraukų amžius peržengė 5 metų ribą. To tikrai nepasakysi apie kitus Lietuvos miestus ir miestelius, netgi kaimus, tuo labiau apie Baltijos ir Europos šalių sostines. Aš tai vadinu gryna diskriminacija. Nesuskaičiuosi,kiek laiškų aš ir kiti lietuviai yra parašę, bet atsakymas būna tik vienas, žodis į žodį:

Mes labai stengiamės reguliariai atnaujinti duomenų bazę, tačiau šiame regione vis nepasitaiko gerų orų salygų, tinkamų palydovinei fotografijai.

(toks jausmas kad atsakinėja robotas)

O dabar apie patį projektą:
Šiame trumpametražiniame filme stengsiuos parodyti, kaip pasikeitė tos Vilniaus vietos, į kurias dabar žiūrint per Google Earth galima pamatyti tik tuščius laukus. Šiuo metu esu atrinkęs 17 objektų, kuriuos parodysiu filme, bet manau kad skaičius dar gali keistis. Šiandien, apvažiavęs Vilnių dviračiu, užfiksavau 8 objektus. Daugiau neleido galimybės.
Tikiuosi, kad artimiausiu metu nufilmuosiu likusius objektus, taip pat tikiuosi kad visus darbus pabaigsiu dar šį mėnesį. O dar labiau tikiuosi, kad projektas pasiseks ir Google pagaliau atnaujins Vilniaus nuotraukas.
Sekite blogo pranešimus.
Sėkmės man :D

antradienis, liepos 31, 2007

Pasaulinio pripažinimo aušra

Manau, pavadinimas viską pasako :) Esu begalo laimingas, kad pagaliau pradeda pildytis lietuvių (įskaitant mane :D) ilgametės svajonės. Vakar į pašto dėžutę atėjo ilgai lauktas laiškas.

We are pleased to announce the following changes to your PayPal account:

In a few months from now, PayPal users in Italy and users in the Card Withdrawal Regions (listed below) will be able to withdraw funds from their PayPal accounts through credit, debit and/or pre-paid cards that show the Visa or MasterCard logo.

If, until now, you have only been able to send funds with your PayPal account, these changes mean that soon you will also be able to receive and withdraw funds through PayPal using credit, debit and/or pre-paid cards with the Visa or MasterCard logos. The User Agreement will be amended for users in the Card Withdrawal Regions and it will also contain provisions for those who may already have these features.

The Card Withdrawal Regions include: Bulgaria, Cyprus, Estonia, Gibraltar, Latvia, Liechtenstein, LITHUANIA, Luxembourg, Malta, Romania, San Marino, Slovakia and Slovenia.


Šis laiškas skelbia, kad visa Lietuva jau rudenį galės pilnavertiškai naudotis didžiausiu ir populiariausiu internetiniu banku Paypal. Iki šiol lietuviai ,naudojant Paypal sąskaitą, galėjo tik siųsti pinigus. Rudenį jau galėsime ir gauti, ir siųsti pinigus, o taip pat išsigryninti bankomatuose. Anksčiau apie tai galėjome tik svajoti. Džiugu, kad Lietuvai pagaliau atsiveria plačioji pasaulio rinka. Judame link pilnaverčio pasaulinio pripažinimo.