šeštadienis, balandžio 26, 2008

Video Productions: Shutdown Day 2008

Pirmadienį rašiau apie tokį pasaulinį eksperimentą, turintį pavadinimą "Išjungimo diena". Tik tai nepaminėjau vieno įdomaus dalyko: šiuo metu vyksta video konkursas, kuriame video-meikeriai turi įkelti savo klipus, išreiškiančius savaip įsivaizduojamą Išjungimo dienos idėją. Pagrindinis prizas - erdvi lengvasvorė, vandeniui atspari palapinė. Taigi, apačioje matote mano darbą, dedikuotą Išjungimo dienai 2008!

BTW: Jau veikia Išjungimo dienos tinklalapio lietuviškas vertimas! Vertimo autorius: aš :)


pirmadienis, balandžio 21, 2008

Išjungimo diena 2008



Iki "Išjungimo", arba "Išjunk kompiuterį" dienos 2008 beliko vos 11 dienų. Visi, turintys noro ir galimybių, bei sugebantys išgyventi be pc 24 valandas, tai įrodys gegužės 3 dieną. Būtent šią dieną Shutdown Day organizacija skelbia diena be kompiuterio.
Jeigu dabar skaitote mano blogą, tai prie pc turbūt prisėdate kiekvieną dieną. Nesvarbu, ar tai darbo, ar mokslo reikalai, ar tiesiog šiaip pasisėdėjimas laisvalaikiu. Tačiau retai kada susimąstote "Ar man to reikia?". Apsižvalgykite aplink save - kiek daug galima nuveikti šioje nuostabioje offline erdvėje! Juk galima susitvarkyti kambarį, sutepti girgždančią durų rankeną, nuvalyti dulkes nuo monitoriaus, išeiti į lauką, pasivažinėti dviračiu, padaryti photo-walk'ą, nueiti į parduotuvę vietoj mamos ar žmonos, paspoksoti į mėlyną dangų ir t.t. - tai tik labai maža dalis veiklos, kuria galima užsiimti nesėdint prie pc. Galų gale, offline erdvėje jūs daugiau judate, kvėpuojate grynesniu oru, nekenkiate akims! Ir netgi taupote elektros energiją - tuo pačiu mažindami globalinio atšilimo tempą ir aplinkos taršą!
Aš asmeniškai Išjungimo dienoje būtinai dalyvausiu. Manau bus neblogas iššūkis ir tuo pačiu neįprasta diena. Tokių dienų be pc metuose turbūt galėčiau ant pirštų suskaičiuoti :)
Beje, Shutdown Day tiksliai sutampa su Gatvės Muzikos diena Vilniuje. Tokia mintis kilo, galima padaryt reklamą kokioj televizijoj su tokiu pasiulymu:

On May 03, shutdown your boring Winamp and come to Vilnius to feel the pleasure of live and free music in streets!

Tokia ganėtinai originali trumpalaikė Vilniaus reklama gautųsi :)

Dar vienas pliusas, dėl ko vertėtų prisijungti prie Shutdown Day - gegužės 3-oji bus trečia diena iš penkių ilgojo savaitgalio dienų. Kas gali būti geriau? Jeigu nori, gali nors ir prieš event'ą dvi dienas praleisti prie pc, trečią dieną daryt Shutdown, o po to, jeigu vis tiek nepajusi malonumo gyventi be pc, toliau trūnyti likusias dvi dienas.

Tautieti, nepasišiukšlink, sudalyvauk Išjungimo dienoje!
shutdownday.org