penktadienis, sausio 11, 2008

Oro automobilis - revoliucija?

Šiuo metu yra išrasta nemažai alternatyvių variklių rūčių. Vieni varomi magnetine energija, kiti - garo energija, o kai kurie naudoja net atominę energiją. Tačiau apie suspausto oro variklį Lietuvoje kalbama tyliausiai.



Vaizdo medžiagoje pasakojama apie prancūzų inžinierių sukurtą mašiną, kuri naudoja oro variklį. Kyla klausimas, kokia gi nauda iš to oro? Specialioje talpykloje paprastas oras (taip, tas pats kuriuo kvėpuojame) suspaudžiamas kelis šimtus kartų, tad šių dujų slėgis pakyla iki labai aukšto lygio. Suspaustas oras, patekęs į variklio cilindrą, "išsilaisvina" ir išsiplečia atgal iki normalaus slėgio. Išsiplėtęs oras neturi kur dėtis ir tuoj pat perduoda savo energiją stumdamas stūmoklį. Tokiu būdu yra atliekamas mechaninis darbas naudojant vien tik orą.

Oro automobilio galimybės yra kiek stebinančios. Pilnu baku galima nuvažiuoti 2-3 šimtus kilometrų, bako užpildymas užtrunka 3 minutes o kainuoja šis malonumas juokingus 2$. Beje, baką galima prisipildyti ir pačiam - per 4 valandas naudojant elektrinį kompresorių. Įdomiausia, kad jau pradėta masinė tokių automobilų gamyba. Šiais metais vien Indijos keliuose atsiras apie 6000 oro varikliu varomų mašinų.
Na vienu žodžiu, pažiūrėkit video ir viskas bus aišku ;)

sekmadienis, sausio 06, 2008

RDS.LT - radijo gaudyklė

Ar nebuvo taip, kad per jūsų klausomą radiją paleidžia kokią nors jums nepatinkančią dainą, tada jūs nervuojajtės, pradedate junginėti kitas radijo stotis, ten irgi nieko gero, ir galiausiai išjungiate radiją? Jums gali pagelbėti šviežiai atsidaręs projektas www.rds.lt .
Čia galite rasti informaciją apie šiuo metu grojamą dainą iš daugiau nei 10 lietuviškų stočių, taip pat galėsite klausyti internetu (jei yra galimybė), sužinoti radijo stočių dažnius ir rasti daug naudingos informacijos.
www.rds.lt - klausyk tai, kas Tau patinka.