antradienis, vasario 26, 2008

Vilniaus Iliuzija

Vakar benaršydamas vieną fotografijų ir architektūros forumą radau tiesiog nuostabų video apie mano gimtąjį miestą - Vilnių. Labai apsidžiaugiau pamatęs, kad vis dar yra entuziastingų ir patriotiškų žmonių Vilniuje, kurie netingi užsiimti miesto įvaizdžio gerinimu. Tad siūlau pasižiūrėti visiems:

Vilnius Illusion

pirmadienis, vasario 25, 2008

Kūrybiški Miestai ir Flickr

"Kūrybiški miestai" - tai naujas Britų Tarybos paleistas fotografijų ir videografijų konkursas. Jo pagrindinė tema - parodyti, įdomiai pavaizduoti kūrybiškumą savo mieste. Tai gali būti creative objektai ar sprendimai, creative veikla ar žmonės ir t.t. Konkurse gali dalyvauti žmonės iš kiek daugiau nei 10 Europos valstybių, tarp jų ir Lietuvos. Tad nusprendžiau sudalyvauti ir aš. Mano nusiųstą nuotrauką galite pamatyti čia (būtų puiku, jeigu įvertintumėt) :

http://creativecompetition.home.pl/photo_gallery.php?id=793

Beje, ten taip galėsite pamatyti ir kitas konkurse dalyvaujančias nuotraukas. Kiek teko matyti, nuotraukų iš Lietuvos yra gana daug, o gal net ir daugiausia. Tačiau pirmauja lenkai - TOP 1-9 nuotraukos priklauso lenkams (kai tiek tautiečių, tikrai nesunku už savus pribalsuot) TOP 10-11 priklauso lietuviams, TOP 12 latviams. Beje, šis top'as yra skaičiuojamas pagal lankytojų įvertinimų skaičių. O konkurso pabaigoje speciali komisija savo profesionaliomis akimis išrinks pačią geriausią nuotrauką ir jos autorių apdovanos Creative Zen 30 GB plačiaekraniu nešiojamu vaizdo grotuvu. Žiūrovų išrinktos geriausios nuotraukos autorius taip pat gaus prizą - 1000 eurų. Video konkurse prizai yra 60 GB vaizdo grotuvas ir 2000 eurų.

Ir dar norėjau paminėti, kad atsidariau account'ą garsioje nuotraukų talpykloje Flickr. Įkėliau kelias iš geresnių nuotraukų iš mano archyvo, kurias galite pamatyti čia:

http://www.flickr.com/photos/flaveris/

Beje, visoms nuotraukoms mano galerijoje taikoma Creative Commons Attribution ShareAlike licencija, pagal kurią Jūs galite naudoti mano fotografijas bet kaip ir bet kuriems tikslams, tačiau Jūs privalote paminėti autorių, t.y. mane, ir platinant savo galutinį darbą, kuriame yra panaudotas kuris nors mano kūrinys, turite jam išlaikyti tą pačią licenciją. Daugiau informacijos galite rasti čia.