penktadienis, rugpjūčio 03, 2007

Projektas "Vilnius keičia savo veidą"

Visą savaitę laukiau gero oro, ir pagaliau sulaukiau :) Tad po ilgų svarstymų nutariau pradėti video projekto Vilnius keičia savo veidą vaizdinės medžiagos rinkimą. Šiuo projektu noriu atkreipti dėmesį į nepateisinamai senas Google Earth palydovines Vilniaus nuotraukas.
Pagal Google įsipareigojimus, nuotraukos neturi būti senesnės nei 3 metų, tačiau Vilniaus nuotraukų amžius peržengė 5 metų ribą. To tikrai nepasakysi apie kitus Lietuvos miestus ir miestelius, netgi kaimus, tuo labiau apie Baltijos ir Europos šalių sostines. Aš tai vadinu gryna diskriminacija. Nesuskaičiuosi,kiek laiškų aš ir kiti lietuviai yra parašę, bet atsakymas būna tik vienas, žodis į žodį:

Mes labai stengiamės reguliariai atnaujinti duomenų bazę, tačiau šiame regione vis nepasitaiko gerų orų salygų, tinkamų palydovinei fotografijai.

(toks jausmas kad atsakinėja robotas)

O dabar apie patį projektą:
Šiame trumpametražiniame filme stengsiuos parodyti, kaip pasikeitė tos Vilniaus vietos, į kurias dabar žiūrint per Google Earth galima pamatyti tik tuščius laukus. Šiuo metu esu atrinkęs 17 objektų, kuriuos parodysiu filme, bet manau kad skaičius dar gali keistis. Šiandien, apvažiavęs Vilnių dviračiu, užfiksavau 8 objektus. Daugiau neleido galimybės.
Tikiuosi, kad artimiausiu metu nufilmuosiu likusius objektus, taip pat tikiuosi kad visus darbus pabaigsiu dar šį mėnesį. O dar labiau tikiuosi, kad projektas pasiseks ir Google pagaliau atnaujins Vilniaus nuotraukas.
Sekite blogo pranešimus.
Sėkmės man :D

Komentarų nėra: